Durva: egyházi segélyszervezettől (!) nyúlt le százmilliókat a megvádolt fideszes politikus

Megosztás

A Magyar Pünkösdi Egyház egyik segélyszervezete kölcsönt folyósított a bűnszervezet irányításával megvádolt Simonka Györgynek. Igen, ő is egyike azon kormánypárti képviselőknek, akik a múlt héten (is) besétáltak a parlamentbe és megszavazták Novák Katalint köztársasági elnöknek.

230 millió forintot követel a Magyar Pünkösdi Egyház egyik szervezete Simonka György Békés megyei országgyűlési képviselő egykori cégétől – adta hírül a Hvg.hu. A Segítő Szolgálat, ami a felekezet egy segélyszervezete, még 2017-ben folyósított komolyabb összegű kölcsönt Simonka egyik cégének, a Paprikakert TÉSZ Kft.-nek, mely vállalkozás a Simonka-ügy néven elhíresült korrupciós botrány egyik központi szereplője.

Már ez az alapfelállás is kuriózumnak nevezhető, hiszen viszonylag ritka, hogy egy egyház, pláne, hogy egy segélyszervezet gazdasági társaságoknak hitelezzen, így nem meglepő, hogy a portálnak voltak kérdései az ügyben, melyekkel el is érték a Magyar Pünkösdi Egyházat. A felekezet válaszában arról tájékoztatott, hogy a segélyszervezetük és a Simonka-cég szerződése üzleti titoknak minősül, annyit azonban megosztottak a portállal, hogy nem nyereség, illetve vagyonszerzés reményében adtak kölcsön a cégnek.

A pünkösdisták azonban nem az elsők a Paprikakert TÉSZ Kft.-vel szemben követeléssel élők sorában, megelőzi őket például a magyar állam is, amely 760 millió forint tartozást szeretne bevasalni a cégen. Érdekesség, hogy a követelők listáján megtalálni az Aktív Klub Kft.-t is egy 200 milliós tétellel. A portál információi szerint ugyanis ez a cég is Simonka érdekeltség és két tulajdonosa közül az egyik a Fideszes politikus testvére, a másik pedig a Simonka elleni büntetőper hetedrendű vádlottja.

Mint ismert, Simonka György Békés megyei Fideszes országgyűlési képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják. 

230 millió forinttal tartozik Simonka cége a pünkösdistáknak

Kapcsolódó cikkek